Favre iz sjajnih dana Jetsa

NFL aktuelnosti

Favre se odlično oporavlja od povrede

Jedan od najboljih igrača NFL lige Brett Favre nastupio je u prvoj utakmici nakon teške operacije ramena, i tim povodom održao pres konferenciju na kojoj je govorio o nastavku svoje karijere.

 Skoro četiri sedmice nakon operacije ramena, jedan od najboljih igrača američkog nogometa Brett Favre pojavio se pred novinarima i podijelio svoja razmišljanja s američkom javnosti oko njegove budućnosti.

Tri i pol sedmice nakon teške operacije na desnom ramenu, i dva mjeseca nakon što je otpušten iz New York Jetsa, Favre zasad ima jedino ponudu Minnesota Vikingsa koji su mu ponudili ugovor, 

Oko 1.200 pretplatnika godišnjih ulaznica Vikingsa došlo je pozdraviti Favrea ispred stadiona na kojem je Favre prvi put bacio loptu nakon operacije. Bilo je to u jednoj humanitarnoj utakmici na kojoj se Favre pojavio samo simbolično da ispuni san bolesnoj djeci koja su sa oduševljenjem posmatrala svaki njegov korak. 

Nakon meča Brett Favre je izjavio „bacio sam nekoliko lopti i nisam osjetio bol u ramenu, ali ipak moram biti realan, jedno je ovakav meč, a meč NFL-a je nešto sasvim drugo. Doktori su mi prognozirali da će proći još najmanje pet sedmica do potpunog oporavka, i neću žuriti. Zahvaljujem se vodstvu Minnesote koje će me primiti u svoje redove ako budem spreman „.

Minnesota je spremna ponuditi Favreu jednogodišnji ugovor ukoliko bude potpuno zdrav kako bi im pomogao u odbrani prvog mjesta u divizije North u NFC ligi koje su osvojili prošle sezone. Iako će Brett Favre ove godine napuniti 40 godina, u Minnesoti su se odlučili kockati. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.