Premijer liga BiH, 25. kolo

Plemići u Bijeljini nastavili šampionski put

Midhat Šljivak

Nogometaši Zrinjskog pobijedili su kao gosti Radnik u Bijeljini s 1:0 u susretu 25. kola Premijer lige BiH.

Prvo poluvrijeme nije donijelo nimalo lijep fudbal. Radnik je u prvih pola sata imao jedan šut prema golu, ali ostao bez Vasića i Jankovića, koji su zbog povreda morali napustiti teren.

Nevjerovatnu priliku za goste iz Mostara imao je Goran Zakarić u finišu prvog dijela. Filip Arežina ga je uposlio, ali fudbaler gostiju s nekoliko metara ne uspijeva matirati Asmira Avdukića.

Na odmor se otišlo s nepopularnih 0:0, da bi ipak nakon sedam minuta igre u nastavku gosti došli do vodstva. Sjajnu akciju Todorovića u pogodak je pretvorio Goran Zakarić za prednost od 1:0.

Potom su gosti umirili meč. Jedinu šansu su do kraja imali domaći fudbaleri kada je mladi Glišić šutirao s 13 metara, ali je Goran Karačić lagano odbranio.

Do kraja je ostalo 1:0, te će Zrinjski nakon 25. kola ostati vodeći tim Premijer lige BiH.

Premijer liga, 25. kolo:

Radnik - Zrinjski 0:1 (Zakarić 52')

RADNIK: Avdukić, I.Jakovljević, Janković, Vasić, Stokić, Lazić, Krsmanović, Ostojić, S.Jakovljević, Šećerović, Mašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

ZRINJSKI: Karačić, Blaić, Graovac, Tomić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Arežina, Petrak, Katanec, Zakarić.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.