Foto: rudarkakanj.ba

Novi čuvar mreže u Mostaru

Hadžić iz Rudara u Zrinjski

M. Skaka

Prvi golman Rudara Adnan Hadžić napustio je redove kakanjskog prvoiligaša i potpisao četverogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom BiH, ekipom Zrinjskog, javlja oficijenlni portal kakanjskog kluba.

Za usluge ovog talentiranog golmana bio je zainteresiran i novi premijerligaš Olimpik, ali je ponuda Mostaraca bila konkretnija i povoljnija.

"Pregovori sa Olimpikom su se odužili, dok je samo jedan sastanak s predsjednikom Zrinjskog Ivanom Beusom bio je dovoljan da postignemo dogovor.", tvrdi predsjednik Rudara Mensur Mušija. "Za naše prilike, dobili smo pristojno obeštećenje, a u budućnosti ćemo participirati i 30% od sljedećeg transfera.", dodao je on.

Adnan Hadžić se već priključio pripremama Zrinjskog na Kupresu i trebao bi biti ozbiljna konkurencija iskusnom Igoru Melheru.
Podsjećamo, Hadžić je sa nepunih 17 godina debitovao u prvom timu Rudara i zadnje tri godine je bio jedan od najboljih golmana Prve lige FBiH. U nekoliko navrata bio je pozivan u reprezentativnu selekciju U 21, za koju ima pravo nastupa još jednu godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.