Poljak govorio o budućnosti

Lewandowski: Možda zaigram u Engleskoj ili Španiji

U posljednje vrijeme sve češće se piše o tome da će Robert Lewandowski uskoro napustiti Bayern. 

Poljski napadač ove sezone briljira u Bayernu i sve je izvjesnije da će uskoro staviti paraf na novi ugovor, a o eventualnom odlasku će razmišljati samo u slučaju da potencijalni kupac svake sezone konkuriše za trofeje kao što to čini minhenski klub.

"Možda ću jednog dana igrati u Engleskoj ili Španiji. Ali, ako odlučim da i u budućnosti budem u Bayernu, biće to samo zbog toga jer sam smatrao da je to idealan klub u kojem ću da napredujem i osvajam trofeje", izjavio je za njemačke medije Lewandowski i potom nastavio:

"Oduševljava me činjenica da Bayern svake sezone stigne makar do polufinala Lige prvaka. Osim Real Madrida, Barcelone i Atletica, koji drugi timovi se mogu pohvaliti s takvim uspjehom? U ovom trenutku sam veoma sretan u Bayernu", zaključio je poljski napadač. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Među klubovima koji žele dovesti Lewandowskog je i Manchester City.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.