Foto: EPA

Iz Barcelone u Real?

Neymar je novi Figo

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Neymar počeo je pregovore s Real Madridom tvrdi španski El Confidencial.

Iako je ove sezone jedan od najboljih fudbalera Barcelone Neymar bi uskoro mogao promijeniti sredinu i potpisati za velikog rivala Real Madrid.

El Confidencial tvrdi da je Brazilac već počeo pregovore s Kraljevima i mogao bi nakon Luisa Figa postati prvi igrač koji je prešao iz Barce u Real.

Brazilac trenutno zarađuje oko 90.000 eura sedmično. Navodno je nezadovoljan primanjima, a rukovodstvo Reala mu nudi mnogo više. Katalonci bi na transferu mogli zaraditi preko 100 miliona eura, što je svakako veoma izazovno čak i za Barcu.

Portugalac Luis Figo je 2000. godine prešao u Real za 60 miliona eura. Postao je nepoželjna osoba u Kataloniji, a njegovim stopama bi mogao krenuti i Neymar.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Brazilski fudbaler je ove sezone odigrao 45 utakmica, a postigao je 29 golova uz čak 24 asistencije. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.