Australac bi na Poljud došao iz Turske

Australac blizu Poljuda

Djite se nudi Hajduku

Bruce Djite (22) tamnoputi australski napadač ponuđen je Hajduku i čelnici kluba već su pregledali DVD-zapis s njegovim igrama u turskom Genclerbirligiju te namjeravaju krenuti u pregovore  oko dovođenja ovog fudbalera.

Prošlog ljeta Djite je došao u Genclerbirligi iz Adelaidea. Za ekipu turskog prvoligaša odigrao je 27 utakmica i postigao sedam golova. Djite je i australski reprezentativac sa šireg spiska, s upisao je i sedam nastupa za A tim ove zemlje.

Djite je visok 184 centimetra, a rođen je u SAD odakle je s tri godine s roditeljima (otac iz Obale Slonovače, majka iz Toga) preselio u Sydney.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.