Ostali bez velike zvijezde

Porzingis neće da igra za Latviju

Midhat Šljivak

Kristaps Porzingis neće igrati za Latviju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Beogradu od 4. do 10. juna.

Zvijezda New York Knicksa odlučila je da se posveti individualnom radu ovog ljeta i Latvija je tako ostala bez prve zvijezde na turniru.

Latvija je imala dobru priliku da se plasira u finale. Oni će u grupi biti sa Češkom i Japanom, dok su u drugom dijelu žrijeba Srbija, Angola i Portoriko.

Neigranjem Porzingisa šanse Latvije za put u Rio su znatno manje, a ove sezone je u NBA ligi 20-godišnji košarkaš imao preko 14 poena i sedam skokova po meču.

Naredna sezona će za 221 centimetar visokog Latvijca biti druga u najjačoj ligi svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.