Da li odbrana Slobode zaustaviti mladog napadača?

Zec: Želim protiv Slobode nastaviti svoj golgeterski niz

Adnan Beganović

U okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u srijedu će između ostalog snage odmjeriti Travnik i Sloboda.

Jedan od zanimljivijih susreta 28. kola Premijer lige na Piroti će odigrati Travnik i Sloboda. Obje ekipe u ovaj susret ulaze pod imperativom pobjede, domaći kako bi zadržali izglede za ostanak u društvu najboljih, a gosti kako bi ostali u borbi za titulu.

U prošlom kolu jednu od najljepših utakmica odigrali su Mladost i Travnik, a ekipa iz Kaknja slavila je rezultatom 2:1, iako ne bi bilo nezasluženo da su i Veziri na svoj konto stavili tri boda.

Jedini pogodak za Travnik postigao je 21-godišnji napadač Asim Zec, koji je tako stigao do brojke od pet pogodaka u tri posljednja odigrana susreta. Zec je Vitezu "zabio" tri gola, Željezničaru na Grbavici jedan, te Mladosti u Kaknju i bez ikakve sumnje upravo će ovaj brzonogi napadač biti najveća opasnot po gol Slobode.

"Odigrali smo dobro u Kaknju i doista smo mogli do pobjede s kojom bismo povećali svoje izglede za ostanak u društvu najboljih. Međutim, sreća nije bila naš saveznik, a iako su do kraja ostala samo tri kola, pokušat ćemo osvojiti devet bodova što bi nam moglo biti dovoljno za ostanak ukoliko nam se poklope neki rezultati", za SportSport.ba ističe Zec koji iz kola u kolo igra sve bolje.

U Travnik dolazi Sloboda i to nakon šokantnog domaćeg poraza od Drine i sigurno će se izabranici Husrefa Musemića na Piroti pokušati iskupiti. No, iako je ekipa iz Tuzle favorit, mladi napadač Travnika uvjeren je da će bodovi ostati u gradu Vezira, te da će on nastaviti svoju golgetersku seriju.

"Sloboda je najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone i doista cijenimo ekipu iz Tuzle. Znamo da su im bodovi potrebni i da na Pirotu dolaze kako bi se iskupili za poraz od Drine. Međutim, imamo i mi svoju računicu, iako su nam izgledi za ostanak minimalni, do kraja ćemo se boriti. U krajnjem slučaju igramo za čast i ponos, a ja ću učiniti sve da nastavim svoj golgeterski niz. U dobroj sam seriji, prepun sam samopoudanja što je za napadača od ogromne važnosti", ističe Zec.

U posljednje vrijeme mladi napadač Travnika povezuje se sa klubovima iz vrha Premijer lige, no kako sam kaže, s tim pričama se ne zamara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iskreno, lijepo je čuti da se veliki bh. klubovi pokazuju interesovanje za vama, ali želim ostati fokusiran na Travnik i na ova tri susreta. U Travniku sam primljen fenomenalno, radim sa dobrim saigračima i stručnim štabom i ne bi bilo korektno razmišljati o bilo čemu drugom osim o utakmici sa Slobodom. Vidjet ćemo po završetku sezone šta će se dogoditi", zaključio je Zec.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.