Rapsodija prelijepih golova na Pecari, Crnov neprikosnoven

Pet najboljih golova 26. kola

Rapsodija prelijepih golova na Pecari, Crnov neprikosnoven

S. Bošković

Jučer je kompletirano 26. kolo BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Kolo je obilježio 107. derbi između Sarajeva i Željezničara koji je završio minimalnom pobjedom Plavih. 

Na osam utakmica je postignuto 20 golova, a uvjerljivo najviše puta mreže su se tresle u Travniku, gdje je istoimeni domaćin savladao budućeg niželigaša Veleža sa visokih 7:1. Četiri gola viđena su na Pecari, gdje je Široki Brijeg bio bolji od Slavije sa 4:0. Dva gola viđena su u Zenici, te u Zvorniku. Čelik je bio bolji od Radnika iz Bijeljine sa 2:0, dok je Mladost iz Doboja kod Kaknja slavila protiv Drine, također sa rezultatom 2:0. Četiri utakmice završene su rezultatom 1:0 (Olimpic-Sloboda 0:1, Rudar Prijedor-Borac 0:1, Zrinjski-Vitez 1:0, te Sarajevo-Željezničar 0:1). 

Ovo kolo, poput prošlih, je ponudilo nekoliko sjajnih golova, a ovo je najboljih pet. 

5. Kouadio (Travnik-Velež 7:1)

Kouadio je sjajno u šesnaestercu dočekao jedna ubačaj i opalio je volej iz prve, za svoj drugi gol u visokoj pobjedi Travnika nad Veležom



4.Zvonimir Kožulj (Široki Brijeg-Slavija 4:0)

Na Pecari su sinoć viđena četiri prelijepa gola. Rapsodiju Širokobriježana je otvorio Kožulj prelijepim golom sa oko 20 metara. Kožulj je namjestio loptu, te je sjajno šutirao i pogodio u lijevi kut gola Slavije. 


3. Ivan Crnov (Široki Brijeg-Slavija)

Crnov je za Široki Brijeg postigao dva sjajna gola. Drugi je postigao iz odlično izvedenog slobodnjaka. Lopta je preletjela živi zid i u silaznoj putanja prošla pored stative. 


2.Damir Mehidić (Olimpic-Sloboda 0:1)

Sloboda je minimalno slavila na Otoci sjajnim golom Mehidića. Mehidić je prihvatio loptu u šesnaestercu domaćina, namjestio se i pogodio same desne rašlje. 



1. Ivan Crnov (Široki Brijeg-Slavija 4:0)

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prvi gol Ivana Crnova je obilježio susret na Pecari. Došao je na oko dvadeset metara od gola Slavije, okrenuo se, namjestio se na bolju nogu i onda prekasnim šutem pogodio desne rašlje. Golman gostiju je dao sve od sebe da odbrani ovaj udarac, ali nije bio ni blizu. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi