Dembele u Dortmundu

Aubameyang pakuje kofere: Francusko čudo stiže u Borussiju

Midhat Šljivak

Mladi francuski napadač Ousmane Dembele u narednoj sezoni bi mogao obući dres Borussije iz Dortmunda.

Ovaj 18-godišnji fudbaler zablistao je u svojoj prvoj profesionalnoj sezoni u dresu Rennesa. 

Odličnim igrama u Ligue 1, privukao je pažnju evropskih velikana, a čini se kako je najbliže prelasku u redove Borussije iz Dortmunda.

Navodno je tim iz Dortmunda osigurao usluge talentovanog napadača za pet miliona eura, te su ga doveli ispred Liverpoola, Chelseaja i Bayerna.

Njegov dolazak vjerovatno znači odlazak Pierrea-Emericka Aubameyanga. Interes za Gabonca je ogroman i Milioneri bi mogli zaraditi ogroman novac u eventualnom transferu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dembelea u Dortmundu vide kao idealnu zamjenu za Aubameyanga, a mladi napadač je ove sezone u 24 meča postigao 12 golova uz pet asistencija.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.