Titula ide u Mostar

Zrinjski prvak Bosne i Hercegovine!

Edmir Škorić

Nogometaši Zrinjskog su pobjedom (3:0) u Kaknju osigurali četvrti naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Neovisno o rezultatu na meču Sloboda - Sarajevo, Zrinjski je danas mogao pobjedm osigurati titulu i to je mostarski sastav i uradio.

Nije bilo uzbušđenja u prvih 15-ak minuta susreta Mladost - Zrinjski, a onda je u 19. minuti sastav iz Mostara došao do vodstva. Strijelac vrijednog gola bio je Jasmin Mešanović.

U 25. minuti velika šansa za domaće, Rizvanović dva puta, Dilaver jednom puca u istoj akciji, ali ostaje 0:1.

Dobru šansu za goste ne koristi Todorović u 38. minuti, odnosno Hadžić mu sjajno brani udarac sa sedam metara. Do kraja prvog dijela bilježimo sjajnu šansu za domaće, za Šišića, ali Karačić čudesnom odbranom brani.

U nastavku je Zrinjski s dva gola osigurao pobjedu i titulu. Mešanović je u 67. minuti s penala povisio na 2:0. Bilbija je postavio konačnih 3:0.

Mladost - Zrinjski 0:3 (Mešanović 19, Mešanović 67 - penal, Bilbija 75)

Mladost: Hadžić, Bošković, Sušić, Dilaver, Šišić, Musić, Rizvanović, Husić, Ramović, Karahmet, Isaković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Karačić, Blaić, Tomić, Todorović, Stojanović, Mešanović, Arežina, Petrak, Laštro, Katanec, Filipović.





Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.