Nowitzki će predvoditi Njemačku na Eurobasketu

Dirk Nowitzki potvrdio

Naravno da ću igrati na EP

Košarkaš Dallas Mavericksa, Nijemac Dirk Nowitzki, izjavio je da će sigurno igrati na Evropskom prvenstvu u Poljskoj u septembru, čime je po ko zna koji put potvrdio da je jedan od rijetkih igrača iz NBA lige koji je uvijek na raspolaganju svojoj reprezentaciji.

«Već sam u formi u to doba godine i ne vidim zbog čega bih preskočio Eurobasket. Imamo dobru selekciju koja se može umiješati u borbu za četvrtfinale. Nadam se da ćemo tempirati formu jer je riječ o turniru i dosta toga će zavisiti u kakvoj će formi doći reprezentacije. Nikada nisam ni pomislio da odbijem nastup u njemačkom dresu», izjavio je Novicki.

Njemačka će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj igrati u Grupi B, zajedno sa selekcijama Rusije, Latvije i, nadamo se našom selekcijom budući da je četvrto mjesto rezervisano za tim iz kvalifikacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.