Velšanin poželio sreću saigraču u nastavku karijere

Bale: Alvaro, hvala ti za sve

D. Vejo

Fudbaleri Reala iz Madrida jučer su u pretposljednjem kolu Primere na svom terenu savladali ekipu Valencije 3:2. Pored rezultata, meč je imao i još jedno značenje. Španac Alvaro Arbeola oprostio se od Santiago Bernabeua i završio svoj sedmogodišnji staž u Madridu.

Svi prisutni na Bernabeu poklonuli su se Špancu koji je na poziciji desnog beka u svakoj utakmici davao svoj maksimum. On će od ljeta potražiti novu sredinu iz razloga što Galaktikosi nisu produžili saradnju sa njim. Naime, podršku skoro pa bivšem saigraču uputio je i jedan od najboljih igrača svijeta koji je ujedno i njegov saigrač u Realu. 

"Mnogo mi je žao što odlazi, on je odličan igrač ali i čovjek. Hvala ti Alvaro za sve što si učinio za naš tim", napisao je na jednoj od društvenih mreža krilni napadač Reala, Gareth Bale.

U posljednjem kolu, fudbaleri Reala gostovat će ekipi Deportiva.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.