Santiago Bernabeu poklonio se Arbeoli

Odigrao posljednji meč u Madridu

Santiago Bernabeu poklonio se Arbeoli

D. Vejo

Fudbaleri Real Madrida slavili su na svom terenu u pretposljednjem kolu Primere protiv Valencije rezultatom 3:2 (2:0). Meč je pored rezultata obilježio i Špananc Alvaro Arbeola kojem je ovo bio posljednji meč na stadionu Santiago Bernabe. 

Naime, nakon što mu čelnici Galaktikosa nisu produžili saradnju, igrač zadnje linije od ljeta će potražiti novu sredinu. Njegov sedmogodišnji staž na Bernabeu završio je danas. Od madridske publike oprostio se današnjom pobjedom u derbiju 37. kola protiv Valencije.

U Real je došao 2009. godine kao igrač Liverpoola. Najveću minutažu imao je za vrijeme trenerskog staža Mourinha koji je mnogo vjerovao u Španca.

Tokom svih sedam godina provedenih u Madridu, Arbeola je na utakmica bio pun volje i elana za pobjedama. Na svakom meču davao je svoj maksimum. Na njegovo mjesto probio se mladi Dani Carvajal koji je u posljednje vrijeme nezamjenjiva karika Madriđana.

On je danas u 79. minuti meča zamijenio Cristiana Ronalda usljed čega je dobio gromoglasan aplauz od strane prisutnih navijača.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi