Makedoncu srušen svijet...

UEFA bez milosti prema Ademiju

Dinamo je na svojoj službenoj stranici potvrdio da je UEFA-ina disciplinska komisija potvrdila suspenziju Arijanu Ademiju u trajanju od četiri godine. 

Sada već bivši makedonski reprezentativac poslije pobjede Dinama nad Arsenalom bio je pozitivan na nedopuštena sredstva, a nakon što je dobio suspenziju na četiri godine, odlučio se žaliti i prikupljati dokaze da nije kriv.

Iako je jučer tri sata pred predstavnicima UEFA-e u Nyonu dokazivao da nije kriv, disciplinska komisija krovne kuće evropskog fudbala nije imala milosti i potvrdila je suspenziju Ademiju. 

"Žalosno smo ovakvom odlukom i potvrdom prvostupanjske odluke jer smo imali nepobitne dokaze koji su ukazivali na drugačije. Nećemo tu stati i žalit ćemo se daje na CAS (Sportski arbitražni sud) te se nadamo drugačijoj odluci", izjavio je glavni direktor kluba Tomislav Svetina. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ademiju sada ne preostaje ništa drugo osim da nastupa u amaterskim ligama, a to, praktički, znači i kraj njegove karijere. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.