Žrijeb zakazan za 20. juli

Ko su mogući protivnici Zrinjskog u 2. pretkolu?

Jučer je odigrano posljednje kolo nikada zanimljivije Premijer lige BiH u kojoj se naslovom prvaka okitio Zrinjski.

Nakon osvajanja titule Zrinjski će biti ponovo bh. predstavnik u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju, a svoju ljetnu avanturu mostarski klub počinje od 2. pretkola i neće biti nosioc tokom izvlačenja parova.

Zbog nešto slabijeg koeficijenta mogući protivnici Zrinjskom u 2. pretkolu su: Red Bull Salzburg, Celtic, APEOL, Legia, Dinamo, Qarabag, Astana, Crvena zvezda, Hafnarfjordur, Rosenborg, BATE Borisov... 

Žrijeb za 2. pretkolo zakazan je za 20. juni, a prve utakmice će biti odigrane 12./13. jula, dok su revanši na rasporedu 19./20. jula. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vrijedi istaći da su plasman u evropska takmičenja još izborili Široki Brijeg i Sloboda koji se uključuju u prvom pretkolu Evropske lige. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.