Hrvatski stručnjak našao novi angažman

Lino Červar novi selektor Makedonije

Endin Čaušević

Nekadašnji selektor rukometne reprezentacije Hrvatske, Lino Červar, od danas je novi selektor selekcije Makedonije.

U konkurenciji za selektorsko mjesto Makedonije bili su još Aleksandar Brković, švedski stručnjak Robert Hedin, Španac Jordi Leullesa i makedonski trener Vladimir Gligorov.

Zadatak novog selektora Makedonije je da odvede ovu reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Francuskoj. Makedonija u baražu za SP igra dvije utakmice protiv selekcije Češke narednog mjeseca.

Hrvatski stručnjak dugo vremena je bio želja Rukometnog saveza Makedonije, a sada na klupu dolazi umjesto Ivice Obrvana koji je napustio selektorsku poziciju jer nije uspio izboriti plasman na Olimpijske igre u Brazilu. 

Červar je nazapaženije rezultate ostvario sa Hrvatskom s kojom je bio 2004. godine olimpijski prvak, dok je godinu dana ranije osvojio titulu prvaka svijeta.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.