Grk u društvu Mamića

Grk na Maksimiru

Papadopoulos pred potpisom za Dinamo

Edmir Škorić

Mediji u Hrvatskoj danas pišu kako je Grk Dimitrios Papadopoulos najvjerovatnije novi član zagrebačkog Dinama. Naime, bivši igrač italijanskog Leccea blizu je potpisa sa "modrima", što govori i njegov današnji posjet Zagrebu.

Grk, koji je proglašen zna najboljeg igrača grčkog prvenstva 2004. godine i koji je nastupio na Evropskom prvenstvu iste godine u Portugalu, pred potpisom je za zagrebački Dinamo, pišu hrvatski mediji.

Dimitrios Papadopoulos već danas je stigao u hrvatsku prijestolnicu, gdje se sastao sa čelnicima Dinama. Kako je njegov dolazak bio najavljen u petak, grčki fudbaler je došao jedan dan ranije, što dovoljno govori kako je transfer pri samoj realizaciji.

Bivši igrač Leccea (14 utakmica i 1 pogodak) u Zagreb je došao u pratnji supruge, te Dinamovog bivšeg igrača Marija Bonića. Papadopoulos bi na Maksimiru trebao zarađivati oko 800 hiljada eura godišnje, a u svojoj karijeri igrao je za Akratitos, Burnley, Panathinaikos, gdje se najviše i proslavio, te je imao neuspjelu sezonu u Lecceu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.