Dominacija Unitedovih igrača

Berbatov izabrao svoj idealni tim

Endin Čaušević

Legendarni bugarski napadač Dimitar Berbatov izabrao je svoj tim iz snova.

Berbatov je za engleske medije otkrio tim najboljih igrača s kojima je nekada imao priliku igrati. Naravno, na listi je najviše igrača iz Machester Uniteda, a po jedno mjesto pripalo je njegovim nekadašnjim saigračima iz Tottenhama i reprezentacije Bugarske.

Na golmanskoj poziciji nalazi se legendarni Edwin van der Sar, dok su u defanzivnoj liniji tima iz snova Bugarina Gary Neville, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić i Patrice Evra. U formaciji 4-4-2, u veznom redu nalaze se Ryan Giggs, Paul Scholes, Stilyjan Petrov i Cristiano Ronaldo.

Englezima je zanimljivo bilo da u vrhu napada Berbatov nije uvrstio sebe, jer je praksa igrača koji biraju najbolji tim da u njega uvrste i sebe. Ipak, ovaj put u timu snova bugarskog igrača nalaze se Wayne Rooney i Robbie Keane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.