Bh. selektor nakon poraza Cibone

Mulaomerović: Jebl** vas ovakva publika

Edmir Škorić

  U drugom susretu polufinala doigravanja Lige za prvaka Hrvatske Zadar je pobijedio Cibonu sa 73:70.

Sada je rezultat u seriji izjednačen, a u Zagrebu se za tri dana igra odlučujući meč.

Novi bh. selektor i trener Cibone Damir Mulaomerović bio je ljut na domaću publiku.

"Jebl** vas ovakva publika, trebao sam pustiti u Rijeci!", navodno je dobacio Mulaomerović u hodniku prema predsjedniku Zadra Darku Kasapu.

"Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu Bašić nam je napravio nered sa 17 poena, puno je zabio, u drugom smo ga zaustavili. Na kraju smo mogli doći zadnjim šutom, ali nismo bili koncentrirani. Ali na stranu sve, ako nitko od vas nije čuo 'Turčine, napuši se k….ine' i 'Niger, Niger' onda vi ne radite svoj posao. Meni je katastrofa ako vi ovo nazivate navijanjem. Igrao sam 100 puta u Zadru, svaki put se ponavlja ista priča… Ovo nema veze s pobjedom Zadra koja je zaslužena. Ako ja moram štititi igrače na izlazu, to je sramota za vas…", dodao je Mulaomerović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.