Odigrano 34. kolo košarkaške ACB lige u Španiji

Murcia i Fuenlabrada izborili doigravanje

Endin Čaušević

Odigrane su sve utakmice posljednjeg 34. kola španske košarkaške ACB lige.

Posljednje kolo ACB lige odigrano je danas na parketima u Španiji, te je poznato osam ekipa koje će se takmičiti u play offu. Iako se šest putnika znalo od ranije, danas su još dvije ekipe izborile play off.

Kao prvoplasirana završila je Barcelona koja je danas savladala Tenerife sa 93:58. Gostima je trebala pobjeda da izbore play off, ali na kraju nisu uspjeli pružiti bolji otpor Kataloncima.

Sedmo, odnosno osmo mjesto pripalo je Murciji i Fuenlabradi koji su danas igrali međusobni duel. Murica je slavila sa 73:61 i sa sedmog mjesta ide u play off, dok je posljednji voz uhvatila Fuenlabrada na osmoj poziciji.

Pored Barcelone, Murcije i Fuenlabrade play off su još izborili Real Madrid, Valencia, Laboral Kutxa, Gran Canaria i Uniciaja. Ligu su napustili Estudiantes i Gipuzkoa.

ACB liga, 34. kolo:

Barcelona - Tenerife 93:58

Bilbao - Zaragoza 72:73

Fuenlabrada - Murcia 61:73

Gipuzkoa - Estudiantes 78:73

Jouventut - Gran Canaria 96:76

Laboral Kutxa - Manresa 83:80

Obradioro - unicaja 64:77

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Sevilla - Real Madrid 90:97

Valencia - River Andorra 81:67

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.