Pobjeda Madriđana na startu play-offa

Real ponovo prešao "stotku"

Sjajan meč viđen je sinoć u Madridu gdje je domaći Real u revolveraškom obračunu savladao sastav Murcije.

Madriđani su ostvarili pobjedu od 107:103 u prvoj utakmici četvrtfinala play-offa ACB lige.

Domaćin se u posljednjih nekoliko utakmica sigurno ne može pohvaliti dobrom odbranom, ali ruku na srce ona im nije ni potrebna kada se ima u vidu nevjerovatno dobra igra u napadu. U prilog tome ide podatak da je ovo bio četvrti uzastopni meč u kojem je Real ubacio preko devedeset poena.

Domaći košarkaši sinoć su imali prednost od devet poena na ulasku u zadnju četvrtinu (79:70), ali su u posljednjih 10 minuta dozvolili gostima da se još više razigraju i tako uvedu meč u neizvjesnu završnicu. Na kraju ipak pobjeda ekipe iz Madrida, koja je tako došla do vodstva u četvrtfinalnoj seriji.

Sergio Llull predvodio je "kraljeve" sa 26 poena, četiri skoka i četiri asistencije, a u redovima Murcije bolji od ostalih bio je Jose Angel Antelo sa 27 koševa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

U petak su na programu bila još dva susreta. Laboral Kutxa je na domaćem parketu savaldala Gran Canariu (81:76), dok je Valencia kod kuće bila bolja od Unicaje (79:75).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.