Pobjeda kadeta

Kadeti pregazili Travnik

Midhat Šljivak

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je i drugu pobjedu na Međunarodnom turniru u Travniku. Izabranici Josipa Pandže pobijedili su omladince KK Travnik rezultatom 90:54.

Selektor Pandža je u ovom susretu šansu pružio igračima koji su nešto manje igrali u današnjem meču s Egiptom. Tako je naš najbolji igrač Džanan Musa igrao samo deset minuta, ali usprkos tome naša reprezentacija je lagano stigla do pobjede.

Dominirali su cijelim tijekom susreta. Nakon prve dionice bilo je plus 15, 25:10, da bi se do poluvremena prednost povećala na 21 razlike, 40:19.

Nastavak također donosi bolju igru naše selekcije. Do kraja su prednost dodatno povećali i na kraju su slavili sa 36 poena razlike.

Janković je predvodio našu reprezentaciju sa 14 poena i 10 skokova, Buko je dodao 13+11, dok je kod Travnika Gradaščević ubacio 17 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.