Druga liga Sjever, 29. kolo

Kiša pogodaka i titula za Slogu

Midhat Šljivak

Sloga iz Siminog Hana osvojila je naslov prvaka Druge lige Sjever, te će se boriti za ulazak u Prvu ligu Federacije Bosne i Hercegovine.

Tim iz predgrađa Tuzle je u 29. kolu savladao Bosnu iz Mionice s 2:0, te su kolo prije kraja osigurali naslov najbolje ekipe na Sjeveru.

Poveli su u 18. minuti. Mirel Ibrahimović je pogodio za vodstvo, da bi Almir Omerović u 33. minuti dovršio posao, te je postigao gol za ispostaviće se konačnih 2:0.

Ovo kolo je bilo veoma efikasno. Postignut je čak 41 pogodak u osam utakmica, odnosno pet po utakmici, što je zaista izuzetno.

Najviše golova je postignuto u Živinicama i Srebreniku, po sedam. Slaven je pregazio Dinamo sa 6:1 uz četiri gola Mirnesa Salihovića, dok je Gradina s 4:3 pobijedila kalesijsku Bosnu.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Sjever:

Druga liga Sjever, 29. kolo:

Dizdaruša - Svatovac 2:3
Gradina - Bosna Kalesija 4:3
Radnik - Priluk 1:2
Posavina - Mladost 4:2
Sloga S.H - Bosna Mionica 2:0
Slaven - Dinamo 6:1
Sloga Tojšići - Ingram 2:3
Prokosovići - Mramor 4:2

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.