NHL liga

Penguinsi sve bliži tituli

Hokejaši Pittsburgha napravili su veliki iskorak ka tituli šampiona NHL lige.

Penguinsi su na domaćem terenu nakon produžetka slavili protiv San Jose Sharksa (2:1) te su tako poveli u finalnoj seriji sa 2:0.

Prvi gol na meču viđen je u drugoj trećini. Igrao se 9. minut kada je Kessel doveo Pittsburgh u vodstvo. Odgovor gostiju stigao je krajem treće dionice, tačnije u 16. minutu. Braun je pogodio mrežu domaćina za izjednačenje i odlazak u produžetak.

Penguinsi, ipak, ne dozvoljavaju preokret. Nešto boljom igrom domaćin u 3. minutu dodatnog vremena dolazi do novog pogotka. Ovaj put Sheary je bio strijelac za novo slavlje Pittsburgha.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.