Nagrade za članove Borussije

Bundesliga: Aubameyang najbolji igrač, Tuchel trener

Edmir Škorić

Pierre-Emerick Aubameyang najbolji je igrač njemačke Bundeslige za proteklu sezonu.

Aubameyang je u izboru Udruženja profesionalnih igrača Bundeslige proglašen najboljim.

On je pobijedio sa 19.7 posto glasova, dok je drugi bio Bayernov napadač Robert Lewansowsi, koji ej dobio samo 0,2 posto glasova manje, a treći je bio Henrikh Mkhiaryan.

Tomas Tuchel je proglašen za najboljeg trenera Borussije Dortmund sa 27.3 odsto glasova, a iza njega su ostali trener Darmstadta Dirk Schuster i trener Herthe Pal Dardai.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Manuel Neuer, Philipp Lahm, Matts Hummels, Jerom Boateng, David Alaba, Henrik Mkhitaryan, Arturo Vidal, Thomas Muller, Douglas Costa, Robert Lewandowski i Pierre Emerick Aubameyang su u najboljem bundesligaškom timu sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.