ACB liga

Real na korak do finala

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida pobijedili su Valenciju 97:88 u drugom susretu polufinalne serije španske ACB lige.

Za razliku od prve utakmice u kojoj su Kraljevi lagano stigli do pobjede, Valencia je večeras pružila mnogo jači otpor.

Dobro je Real ušao u meč. Vodili su od samog početka, a nakon prve četvrtine bilo je devet poena prednosti, 19:10.

Imao je Real prednost većim dijelom druge dionice. Međutim, Valencia je uspjela da dođe u jednom trenutku do preokreta i plus tri (39:36), ali su domaći košarkaši na odmor ipak otišli sa dva poena prednosti (41:39).

Gosti su nešto bolje odigrali treći period. Rezultat se mijenjao iz napada u napad, a Valencia je u posljednjih deset minuta ušla vodstvom 63:62.

Kraljevi su vili bolji u posljednjoj dionici. Stvorili su dovoljnu razliku, te iako je Valencia konstantno prijetila, domaći su priveli meč kraju i došli su do pobjede.

Real je sada na 2:0 u seriji i jedna pobjeda ih dijeli od nastupa u finalu.

Sergio Lllull je s 19 poena predvodio Real, dok je na drugoj strani isti broj poena ubacio Bojan Dubljević.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.