ACB liga

Drama u Valenciji, Real izgubio u produžetku

Edmir Škorić

Drama u Valenciji koja se odvijala u trećem meču polufinala play-offa za španskog prvaka pripala je domaćem sastavu.

Real Madrid je u Valenciju došao s namjerom da već večeras izbori finale, no Valencia je nakon velike borbe stigla do pobjede, smanjila na 2:1 i ostala u životu.

Igrala se egal utakmica, ekipe su se dobrim dijelom mijenjale u vodstvu, ali je domaći tim u trećoj četvrtini uspio da se odvoji na 10 razlike, pa je bilo 64:54.

Početkom zadnje dionice Real je preokrenuo, imao 74:71 vodstvo u finišu meča, ali je Valencia izborila produžetak, te u samoj završnici poentirala za pobjedu od 87:86.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Lučić je u pobjedi Valencije ubacio 18, San Emeterio i Sato po 17 poena, dok je kod Reala blistao Rudy Fernandez sa 22 poena, dok je Thompkins dodao 14, a Llull 11 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.