Pobjeda Barce nad Realom

Triler u Blaugrani: Perperoglou sa zvukom sirene za pobjedu

Midhat Šljivak

Košarkaši Barcelone pobijedili su Real Madrid 100:99 u prvom susretu finalne serije španske ACB lige.

Barcelona je odlično otvorila meč. Već na sredini igre u prvoj dionici imali su 10 poena prednosti (14:4), ali se Real nije predavao. Odigrali su mnogo bolje završni dio prve četvrtine nakon koje je rezultat glasio 22:22.

Katalonci su vodili tijekom cijele druge četvrtine. Prednost se kretala između dva i pet poena, ali je Real uspio trojkom da ode na odmor vodstvom od jednog poena, 48:47.

Najveća prednost Kraljeva je bila plus tri, Barcelona je ponovo serijom 10:2 uspjela otići na plus šest (69:63), da bi u posljednju dionicu ušli sa pet poena razlike, 80:75.

Zanimljiva završnica viđena je u ovom meču. Real je vodio, Barcelona je stizala, ali je u samom finišu uspjela da ponovo povede. U posljednjih 14 sekundi Real je poenima Ayona došao do 99:98. Ipak, Perperoglou je u posljednjoj sekundi pogodio za pobjedu 100:99 nakon sjajne akcije i asistencije Navarra.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Justin Doellman je za Barcu ubacio 19, a Stratos Perpeloglou 16, dok je na drugoj strani Jaycee Carroll ubacio 21.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.