Embolo u Schalkeu

Sporost koštala United: Embolo ne ide na Old Trafford

Midhat Šljivak

Švicarski reprezentativac Breel Embolo novi je član Schalkea.

Iako je 19-godišnji napadač bio jako blizu prelaska u Manchester United, na kraju tamo neće zaigrati, jer su u rukovodstvu Crvenih đavola bili prespori.

Kako navodi poznati novinar Gianluca Di Marzio, Embolo je odbio ponudu Uniteda, te je odabrao prelazak u Schalke, koji je iskoristio neodlučnost ekipe s Old Trafforda i doveo je sjajnog fudbalera u svoje redove.

Embolo je rođen u Kamerunu. Kao dječak je s porodicom doselio u Švicarsku, gdje je prošao omladinske kategorije Basela, a prošle sezone je u 40 odigranih utakmica postigao 13 golova uz devet asistencija.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj napadač bi naredne sedmice trebao i zvanično postati član tima iz Gelsenkirchena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.