Pobijedili Barcelonu u finalu

Real ponovo prvak Španije!

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida odbranili su naslov prvaka Španije. Oni su večeras na svom parketu u četvrtoj utakmici finalne serije ACB lige pobijedili Barcelonu 91:84, te su s ukupnih 3:1 stigli do naslova najboljeg tima Španije, 33. u povijesti.

Početak nije mogao slutiti da će Real stići do nove titule. Barcelona predvođena Tomićem je igrala odlično u prvoj dionici, koju su na kraju dobili 26:19.

Početkom druge četvrtine prednost je narasla na 11 razlike i činilo se kako Barcelona korača ka petoj utakmici. Međutim, Real je sjajnom serijom od 14:2 došao do vodstva 36:34, da bi Katalonci ipak na odmor otišli s dva poena prednosti, 47:45.

Vodila je Barcelona sve do sredine igre u trećoj dionici, ali je ostatak meča pripao Realu. Uspjeli su domaći košarkaši da se odvoje na sedam poena razlike na kraju treće dionice (72:65).

Ipak, bez uzbuđenja nije moglo. Iako je Barca loše otvorila posljednji period, uspjeli su da se održe u meču, no u ključnim trenucima je briljirao Sergio Rodriguez koji je s dvije trojke konstantno držao prednost Reala.

Do kraja su Kraljevi, vođeni velikom podrškom s tribina, uspjeli sačuvati rezultat, te su došli do novog naslova prvaka Španije, ukupno 33. u povijesti.

Sergio Llull je predvodio Real sa 21 poenom, Sergio Rodriguez i Trey Thompkins su dodali po 14, dok su s druge strane Tomić i Satoransky ubacili po 17 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.