Košarkašice Jedinstva iz 1989. godine

Smilja Rađenović na psihijatriji

Slavna bh. košarkašica nožem napala majku

Midhat Šljivak

Nekadašnja košarkašica Jedinstva Smilja Rađenović (49), uhapšena je u petak u Banjoj Luci, nakon što je kuhinjskim nožem povrijedila majku Zoru.

Kako je za Dnevni Avaz potvrđeno iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, 49-godišnja Smilja je nožem napala majku u petak oko 15 sati u banjalučkom naselju Starčevica.

"Došlo je do svađe između majke i kćerke. Smilja je potpuno izgubila živce i majci Zori je nanijela više posjekotina po grudima. Kada je vidjela šta je učinila, pokušala je izvršiti samoubistvo, tako što se nožem više puta posjekla po vratu i tijelu", rekao je za Avaz izvor iz CJB Banja Luka.

Kod obje osobe radi se o lakšim povredama na tijelu, a Smilja je nakon ovog događaja smještena na psihijatriju.

Smilja Rađenović je bivša reprezentativka Jugoslavije u košarci. Najveći uspjeh joj je titula prvaka Evrope sa tuzlanskim Jedinstvom 1989. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.