Foto: Cropix

Prijateljska utakmica

Remi Hajduka i prvaka Azerbejdžana

Edmir Škorić

Treća prijateljska utakmica donijela je splitskom Hajduku okršaj sa prvakom Azerbejdžana Bakuom, te remi (1:1). Utakmicu za "bile" odigrao je i bh. reprezentativac Senijad Ibričić, a pogodak za Hajduk postigao je Brazilac Paraiba.

Momčad Hajduka priprema se za Evropsku ligu, ali i HNL koji će biti zanimljiv, obzirom na pojačanja i Hajduka i Dinama. Danas je na slovenskom Pohorju Hajduk remizirao sa Bakuom, prvakom Azerbejdžana.

Poveli su Splićani već nakon 10 minuta igre golom Brazilca Paraibe koji je došao u Split iz Gremija. Imali su "bili" još par dobrih prilika do kraja prvog dijela, no na odmor se otišlo minimalnim vodstvom.

Ipak, tvrdi Azerbejdžanci dolaze do poravnanja u 53. minuti kada naš reprezentativac Senijad Ibričić griješi, odnosno vraća loptu do golmana Tomića koji nije najbolje intervenisao, a to je kaznio Brazilac Andradinho. U petak Hajduk igra utakmicu sa slovenskim Domžaleom, potom vraćaju se nazad u Hrvatsku.

Subašić, Buljat, Maloča, Vejić, Strinić, Skoko, Brkljača, Gabrić, Ibričić, Tomasov i Paraiba su igači koji su startali u današnjoj utakmici protiv prvaka Azerbejdžana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.