Zrinjski angažovao dvojicu novih igrača

Dolazak Lučića, znači i odlazak Stojanovića?

Fudbaleri Zrinjskog u ponedjeljak su se vratili u Mostar, nakon što su odradili pripreme na Kupresu. Izabranici Vinka Marinovića, bruse formu za prvu utakmicu drugo pretkola Lige Prvaka, gdje će snage odmjeriti s veoma jakom Legijom iz Varšave.

Mostarci su zadržali kostur ekipe iz prošle sezone u kojoj su osvojili titulu prvaka, a nekoliko novih igrača u ovom prelaznom roku je pristiglo pod Bijeli Brijeg. Jučer su se u svlačionici Plemića pojavila i dva nova lica, riječ je o Luki Miletiću i Luki Lučiću.

Luka Miletić rođen je 1994. godine u Mostaru i prošao je Omladinsku školu Zrinjskog. Iz mostarskog kluba je otišao u Inter Zaprešić, a prošle sezone nastupao je za Sesvete, a inače igra na poziciji desnog stopera.

Druga prinova u Zrinjskom je 21-godišnji lijevi bočni Luka Lučić. On je prošao Omladinsku školu Hajduka, da bi zatim nastupao u Češkoj za Banik Ostravu.

Angažovanje Lučića vjerovatno znači i odlazak dokapitena Danijela Stojanovića, koji sigurno ne želi biti treća opcija na poziciji lijevog bočnog. Ovaj 31-godišnji lijevi bek u svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za Hrvatski Dragovoljac,Posušje, portugalski Nacional, Hajduk, te Zrinjski sa kojim je osvojio dvije titule prvaka BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U prošloj sezoni Stojanović je zabilježio 23 nastupa i bio jedan od standardnijih u rosteru, ali angažovanjem Lučiča i pored kapitena Stojkića, postat će treća opcija na poziciji uz lijevu stranu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.