Banjalučki plivač dobio poziv za Rio

Čeprkalo: Dat ću sve od sebe da opravdam očekivanja

D. Vejo

Bosna i Hercegovina dobila je još jednog putnika za Rio, a to je banjalučki plivać Mihajlo Čeprkalo.

Divlja karta pokucala je danas i na vrata porodice Čeprkalo, koji su istu s nestrpljenjem očekivali već nekoliko mjeseci tačnije od kada je Mihajlo ispunio normu za OI. O prvim utiscima nakon poziva i samom osjećaju, ispričao je upravo mladi plivač.

"Presrećan sam. Ovo je nešto nevjerovatno. Snovi su postali stvarnost, što je dokaz da samo radom dolazimo do ozbiljnih rezulltata. U jednu ruku i očekivao sam ovo, ali kada sam dobio poziv i zvaničnu potvrdu emocije su uradile svoje. Potrudit ću se da opravdam očekivanja i da uradim ono što najbolje znam", rekao je za SportSport.ba novopečeni član bh. ekspedicije, Mihajlo Ćeprkalo.

Ovaj 18-godišnji plivač isplivao je dvije B norme za OI a to je u disciplini 400 i 1 500 metara kraul, Njegova takmičarska disciplina u Riju biti će 1 500 metara kraul. Ako je suditi po ovome, BiH ne mora da brine za plivačku budućnost.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.