Tim Duncan završio karijeru

Košarka je od danas siromašnija za još jednog velikana

Dugogodišnji košarkaš San Antonio Spursa Tim Duncan danas je zvanično okončao svoju bogatu karijeru.

Legendarni Duncan je u NBA ligi proveo 19 godina i za to vrijeme je izrastao u jednog od najboljih košarkaša u posljednje dvije decenije.

Tim Duncan je u NBA ligu stigao 1997. godine kao 1. pick, a svu svoju karijeru proveo je nastupajući za San Antonio Spurs, čija je velika legenda. 

Za vrijeme svog dugog boravka u Spursima, Duncan je osvojio pet NBA titula, dva puta je bio MVP NBA lige i tri puta MVP finala. U prosjeku je bilježio 19 poena i 10,8 skokova po utakmici. 

Ovaj 39-godišnjak je nastupio i u 15 All-Star utakmica i jedan je od rijetkih koji su u karijeri odigrali više od hiljadu utakmica u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti