Odlazak legende: Duncan završava karijeru

Nakon 19 godina u NBA ligi

Odlazak legende: Duncan završava karijeru

Za legendarnog američkog košarkaša Tima Duncana je prošla sezona gotovo sigurno bila posljednja u profesionalnoj NBA karijeri.

Duncan je najavio povlačenje nakon 19 godina provedenih u najjačoj ligi na svijetu, a iako njegova odluka još uvijek nije službena, lako je zaključiti da je došao kraj jedne velike ere i da ovog velikog igrača više nećemo gledati na parketima širom Sjedinjenih Američkih Država.

Tim Duncan je u NBA ligu stigao 1997. godine kao 1. pick, a svu svoju karijeru proveo je nastupajući za San Antonio Spurs, čija je velika legenda.

Za vrijeme svog dugog boravka u Spursima, Duncan je osvojio pet NBA titula, dva puta je bio MVP NBA lige i tri puta MVP finala. U prosjeku je bilježio 19 poena i 10,8 skokova po utakmici.

Pretpostavlja se da će odlazak Duncana u mirovinu natjerati čelnike Spursa da angažuju Paua Gasola, koji bi trebao postati njegov nasljednik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi