Održana konferencija za medije

Marinović pred Legiju: Igrači su spremni dati maksimum

  U prostorijama HŠK Zrinjski održana je konferencija za štampu pred utakmicu 2. pretkola Evropske lige. 

Voljom žrijeba odlučeno je da će Zrinjski u svoju novu evropsku avanturu krenuti utakmicom protiv Legije, a uloga favorita je na leđima varšavskog kluba koji je u Hercegovinu doputovao u najjačem sastavu. 

"Čeka nas jedna izuzetno teška utakmica protiv teškog protivnika. Sam podatak da u svojoj ekipi imaju pet igrača koji su nastupali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Legia jeste favorit, ali moji igrači su maksimalno motivisani i spremni dati maksimum za povoljan rezultat", kazao je trener Vinko Marinović i potom nastavio: 

"Sigurno je da smo pratili Legiju. Došao im je novi trener koji je u pripremama dosta rotirao ekipu. Dobili smo izvještaj sa njihove zadnje utakmice, kao i informacije da će u Mostaru u kadru biti i neki od igrača koji su igrali na Evropskom prvenstvu u Francuskoj", istakao je trener Zrinjskog. 

Iako je Zrinjski autsajder, Marinović je poželio pobjedu.

"Zadovoljio bih se, kao i u svakoj utakmici, pobjedom bez primljenog pogotka. Sutra ćemo se iz prve ruke uvjeriti u njihovu snagu." 

Svoja očekivanja uoči utakmice je iznio i kapiten kluba Pero Stojkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Iako je Legia favorit protiv nas, mi imamo određene kvalitete sa kojima se možemo suprotstaviti i nadam se da ćemo izboriti povoljan rezultat. Bit će nam mnogo lakše igrati po ovoj vrućini, ali kako nama, tako i njima. Kao što su nas nosili i prijašnjih sezona tako i ovu utakmicu pozivam navijače da dođu u što većem broju da nas bodre, a mi ćemo dati maksimum sigurno."

Utakmica između Zrinjskog i Legije igra se u utorak s počketom u 18:30 sati. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.