Špekulacije se pokazale tačnim

Owen potpisao za Manchester

Adnan Beganović

Špekulacije koje su se pojavile jutros u engleskim medijima u toku dana su se pokazale tačnim. Michael Owen od danas je novi član Manchester Uniteda, a ovaj nekadašnji engleski reprezentativac potpisao je dvogodišnji ugovor sa Crvenim vragovima.

"Počeo sam razgovarati sa drugim klubovima, kada je stigla ponuda Manchester Uniteda o kojoj nisam ni trenutka dvojio. Veselim se igranju u Manchesteru, a i sretan sam što u klubu već znam puno ljudi. Prošle sezone sam propustio pripreme i ne mogu dočekati da sada krenem od samog početka. Ovim putem želim se zahvaliti Sir Alexu Fergusonu na ukazanom povjerenju i obećati da ću to opravdati dobrim igrama i golovima", rekao je Owen za engleske medije.

Alex Ferguson tako je nakon gubitka Ronalda i poraza u utrci za Benzemom doveo jedno veliko ime, ali da li će se Owen uspjeti vratiti u nekadašnju formu veliko je pitanje. Visina njegove plate još uvijek nije poznata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.