Foto: NK Hajduk

Splićani slavili u Vinkovcima

Kožulj pogodio u pobjedi Hajduka

Dok se Cibalia ispromašivala, Hajduk je s dva gola stigao do pobjede u Vinkovcima u susretu prvog kola HNL-a. Splićani su u dosta izmijenjenom sastavu slavili sa 2:0 i tako otvorili sezonu na najbolji način.

Cibalia je nakon tri godine ugostila jednu utakmicu najelitnijeg ranga hrvatskog takmičenja, a nije počelo dobro po domaće fudbalere. Bašić je u 18. minuti doveo Hajduk do vodstva od 1:0 i postavio rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu Cibalia je imala nekoliko odličnih prilika, ali su domaći više puta bili neprecizni. Kazna za to uslijedila je u prvoj minuti sudijske nadoknade, kada je Zvonimir Kožulj na sjajnu asistenciju Nikole Vlašića lijepo pogodio za konačnih 2:0. Za bh. internacionalca je ovo bio prvi pogodak u službenim utakmicama za Hajduk od dolaska iz Širokog Brijega.

Kožulj je u igru ušao u 59. minuti umjesto Saida, dok drugi bh. reprezentativac iz redova Hajduka Tino Sven Sušić nije bio u konkurenciji za ovaj meč. Vrijedi spomenuti i da je debi u dresu Cibalie upisao dojučerašnji fudbaler Željezničara Tiago Faria, a zanimljivo je da je u 79. minuti zamijenio još jednog bivšeg fudbalera Plavih Edija Bašu.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 1. kolo:

Cibalia - Hajduk 0:2 (Bašić 18', Kožulj 90+1')

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.