Premijer liga BiH

Bez pobjednika u duelu Krupe i Mladosti

Edmir Škorić

Nogometaši Krupe i Mladosti odigrali su 1:1 u prvoj utakmici nedjeljnog programa prvog kola Premijer lige BiH.

Novajlija u ligi, Krupa, ugostio je Mladost na svom stadionu, a unatoč teškim vremenskim uslovima odigrana je kvalitetna utakmica.

Nije bilo pravih šansi u prvih 20-ak minuta, onda je Mladost imala tri prilike u nizu, najbolju Ramović, ali je ostalo 0:0 do poluvremena.

Najbolju šansu za Krupu u prvom dijelu propustio je Milanović, kojem je u 41. minuti Hadžić zaustavio udarac.

U petoj minuti nastavka Mladost preko Ramovića stiže do velikog slavlja. U 53. minuti zamalo da Ramović povisi na 2:0, no mladi golman Krupe Mladen Ilić fantastičnom paradom zaustavlja njegov udarac.

Damjanović je koristi dobru priliku za domaću ekipu u 60. minuti, ali je 10 minuta kasnije Krupa uspjela da izjednači. Srušen je bez lopte Milanović, sudija je pokazao na penal, a Koljić bio siguran za 1:1.

Nekoliko minuta kasnije mogla je Krupa do potpunog preokreta, ali je Koljić zaustavljen. Isti igrač je na ubačaj Milanovića u 82. minuti glavom pucao pored gola i ostalo je do kraja 1:1.

Krupa - Mladost 1:1 (Koljić 70 - penal/ Ramović 50)

Krupa: Ilić, Redžić, Damjanović, Jašarević, Koljić, Dujaković, Milutinović, Vukotić, Cvijanović, Mijić, Milanović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mladost: Hadžić, Galić, Bošković, Husić, Sušić, Šišić, Musić, Brkić, Ramović, Karahmet, Isaković



Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.