Zrinjski dočekuje Radnik, novajlija Krupa protiv Mladosti

Široki na Pecari protiv Viteza

Zrinjski dočekuje Radnik, novajlija Krupa protiv Mladosti

E. Čaušević

Na terenima Premijer lige Bosne i Hercegovine u okviru prvog kola danas se igraju još tri utakmice.

Aktuelni prvak BiH ekipa Zrinjskog danas na domaćem terenu dočekuje aktuelnog osvajača Kupa BiH tim Radnika. Nakon neuspješne epizode u Evropi, Zrinjski se sada okreće Premijer ligi BiH u kojem ovaj mostarski klub brani titulu.

Zrinjski je pred novu sezonu doveo nekoliko novih igrača, te je tim poprilično izmijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Ipak, mora se reći da to nije ni približno kao u timu Radnika. Ekipa iz Bijeljine ostala je bez nekoliko stadardnih igrača, te će zanimljivo biti vidjeti kako je Slavko Petrović složio ekipu za početak nove sezone.

Utakmica u Mostaru igra se večeras od 20 sati.

Pored utakmice u Mostaru na programu su još dva meča. Novajlija Krupa na svom terenu igra debitantski meč u najjačem rangu bh. fudbala. Protivnik ovoj ekipi bit će Mladost DK koja je prošle sezone iznenadila mnoge svojim ostankom u Premijer ligi BiH.

"Svjesni smo da je Krupa predstavnik RS u Premijer ligi BiH. Dakle, imamo zadatak i obavezu da opravdamo očekivanja. Nadamo se da Krupa neće biti član PL samo jednu godinu, cilj nam je tu da se zadržimo. Igrat ćemo napadački fudbal, ne planiramo se braniti. Kada su u pitanju pripreme, dvije sedmice smo radili ovdje, a dvije sedmice na Zlatiboru. Spremni dočekujemo prvenstvo. U prvo putovanje, a to je protiv ekipe Mladosti želimo se isprsiti i ostvariti prvu historijsku pobjedu. Hoću ovoj ekipi da usadim pobjednički mentalitet kako bi ostvarili zacrtani cilj", istakao je trener Krupe Starčević.

Iz ekipe Mladosti pred ovaj meč poručili su da je tim spreman za početak sezone, te da protiv Krupe idu na pobjedu.

"Nije bilo ozbiljnijih povreda, radilo se odlično, a što se tiče ekipe Krupe za nas je nepoznata ekipa. Ne idemo s bijelom zastavom, idemo da ostvarimo dobar rezultat, a to bi za nas bila tri boda. Atmosfera u svlačionici je odlična, novi igrači su se super uklopili i ako tu atmosferu prenesemo na teren mislim da neće biti problema. Moram spomenuti da će biti sigurno jedan hendikep to što nas je napustio Haris Dilaver, ali mislim da tu imamo adekvatne zamjene u vidu Husića i Asanovića koji će iskoristiti svoju priliku. Pozvao bih Crvenu Legiju da nas podrži jer su oni naš dvanaesti igrač", istakao je Aladin Isaković.

Podsjećamo, utakmica između Krupe i Mladosti DK igra se danas od 17:30 sati.

Od 19:30 sati na Pecari novu sezonu Premijer lige ekipa Širokog Brijega otvara protiv Viteza. Širokobriježani su napravili dosta izmjena u svom sastavu, te su podmladili svoj tim. Nakon dugo vremena ovaj tim nije igrao u Evropi pa je bilo vremena da se dodatno uigraju za početak prvenstva.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Domaći navijači u večerašnjoj utakmici očekuju pobjedu protiv Viteza za prva tri boda. S druge strane, mnogi vjeruju da će se Vitez ove sezone boriti za opstanak jer je tim značajno izmjenjen. Ipak, ostaje nam da vidimo konačan rasplet ovog meča večeras na Pecari.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi