Bašić najbolji trener, a Dujaković igrač kola

SportSport.ba tim kola bez igrača vječitih rivala

Adnan Beganović

Odigrano je u 1. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a od ove sezone najčitaniji sportski portal SportSport.ba će s obzirom da na svim premijerligaškim terenima ima svoje novinare birati i idealni tim kola, najboljeg igrača i trenera kola.Osim toga po uzoru na mnoge evropske zemlje SportSport.ba će birati i najboljeg igrača sezone tako što će svako kolo po izboru redakcije pet najboljih igrača dobijati bodove (10, 8, 6, 4, 2), koji će se na kraju sezone sabrati i onaj sa najviše bodova ponijet će titulu najboljeg SportSport.ba igrača Premijer lige.

U 1. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je i najveći bosanskohercegovački derbi. Željezničar i Sarajevo su podijelili bodove (1:1), no s obzirom da se u susretu vječitih rivala i nije imalo šta vidjeti, redakcija SportSport.ba je odlučila da u idealnom timu kola ne bude niti jedan igrač Željezničara i Sarajeva.

Najveći dobitnik otvaranja sezone je novajlija u društvu najboljih, Metalleghe. Izabranici Nermina Bašića na Bilinom polju su slavili 3:1, pa su čak četiri fudbalera ekipe iz Jajca našla svoje mjesto u SportSport.ba timu 1. kola.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:


Golman:
Nevres Fejzić (Metalleghe) - Golman novajlije u društvu najboljih sjajno je odradio svoj posao na Bilinom polju i jedan je od najzaslužnijih za historijsku pobjedu ekipe iz Jajca. U nekoliko navrata Fejzić izašao kao pobjednik iz duela sa ofanzivnim fudbalerima Čelika, a u 82. minuti je fenomenalnom paradom pri rezultatu 1:1 skinuo zicer Brkoviću, da bi već u narednom napadu njegovi saigrači stigli do pogotka.

Zadnja linija:
Siniša Dujaković (Metalleghe) - Fenomenalnu partiju u dresu ekipe iz Jajca na Bilinom polju pružio je Siniša Dujaković. Ovaj 24-godišnji fudbaler kojeg mladi trener Metalleghea Nermin Bašić koristi na desnom boku zadnje linije sve svoje zadatke u odbrani je odradio besprijekorno, a postigao je dva pogotka, pa je na kraju ponio epitet SportSport.ba igrača kola.

Slobodan Jakovljević (Zrinjski) - Aktuelni prvak naše zemlje, mostarski Zrinjski, u odbranu naslova krenuo je domaćoim pobjedom nad aktuelnim osvajačem Kupa BiH, Radnikom iz Bijeljine. Slavili su Plemići 2:1, a zadnju linuju mostarskog tima držao je nekadašnji igrač ekipe iz Bijeljine, Slobodan Jakovljević. Osim toga kod prekida je bio stalna opasnost po gol gostiju, a postigao je prvi pogodak za Plemiće u novoj sezoni, pa je zaslužio mjesto u timu kola.

Dragoslav Stakić (Metalleghe) - Iskusni 30-godišnji Stakić svojim iskustvom predvodio je defanzivnu liniju Metalleghea. Svoj posao odradio je i više nego korektno, a kada je i probijen defanzivni red ekipe iz Jajca fudbaleri Čelika su pred sobom imali fenomenalnog Fejzića. Stakić je igrač u kojeg Bašić ima veliko povjerenje, a već na otvaranju sezone pokazao je zbog čega je to tako.

Elvis Sadiković (Vitez): Fudbaleri Viteza u Široki Brijeg su otputovali prežaljeni od svih. Međutim, borbenom i odgovornom igrom uspjeli su osvojiti veliki bod na Pecari. Većim dijelom susreta Vitežani su imali igrača više, no i pored toga su se uglavnom branili, a lijevu stranu dosta uspješno je čuvao Sadiković. Vitez je osvojio bod na teškom gostovanju i svakako da je barem jedan igrač ove ekipe zaslužio da se nađe u timu kola.

Srednji red:
Amer Ordagić: Mladi 23-godišnji fudbaler Slobode i u novoj sezoni nastavio je tamo gdje je stao u prošloj. Dobru partiju pružio je Ordagić u domaćoj pobjedi Slobode nad Olimpicom (3:0). Na njemu je napravljen penal kojeg je u pogodak pretvorio Kostić, a tokom cijelog susreta bio je opasan po gostujući gol. Uz dvostrukog strijelca Krpića, te Veselinovića i golmana Bobića bio je najzapaženiji u redovima tuzlanskog premijerligaša.

Tomislav Tomić (Zrinjski) - Dobre partije u Evropi nisu bile samo iznenandni bljesak nekadašnjeg veznjaka Željezničara. Tomić je i u pobjedi Zrinjskog nad Radnikom (2:1) držao sredini terena. Osim što je kreirao napade svoje ekipe uspjevao je i prekidati gostujćwe i svoju zadaću odradio je besprijekorno.

Sinan Ramović (Mladost) - Fudbaleri Mladosti u novu sezonu ušli su sa osvojenim bodom na gostovanju u Krupi na Vrbasu. U dosta tvrdoj i odgovornoj igri s obje strane istakao se Ramović, koji je konstantno bio opasan po gol domaćina. Uspio je postići pogodak i najzaslužniji je za dobar start ekipe iz Doboja kod Kaknja.

Nemanja Bilbija (Zrinjski): Nekadašnji fudbaler Borca i Sarajevo polako ali sigurno postaje jedan od najbitnijih kotača u stroju Vinka Marinovića. Bilbija je sinoć bio raspoložen, i rastrčan, a kao plod njegove dobre igre došao je i pogodak za 2:0.

Napad:
Nebojša Popović (Metalleghe): Napadač ekipe iz Jajca pružio je dobru partiju na Bilinom polju. Prijetio je domaćinu, a odgovorno je igrao i kada su domaći napadali, što svakako njergovoj izvedbi daje ocjenu više. Nakon lijepe akcije i asistencije Duraka postigao je drugi pogodak za Metalleghe.

Sulejman Krpić: Robusni napadač Slobode pružio je sjajnu partiju u pobjedi svoje ekipe nad Olimpicom (3:0). Krpić je postigao dva pogotka, bio je najbolji igrač utakmice i pokazao je da navijači crno-crvenih ne trebaju brinuti zbog odlaska Ahmetovića u Sarajevo.

Trener kola u izboru redakcije SportSport.ba je Nermin Bašić (Metalleghe), a SportSport.ba igrač kola je Siniša Dujaković, koji je u borbi za najboljeg igrača Premijer lige dobio 10 bodova.

SportSport.ba igrač lige:

iME I pREZIME kLUB bODOVI
Siniša Dujaković Metalleghe 10
Sulejman Krpić Sloboda  8
Slobodan Jakovljević Zrinjski  6
Nemanja Bilbija Zrinjski  4
Nevres Fejzić Metalleghe  2
Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.