Vinko Marinović pred meč na Koševu

"Od nedjelje razmišljamo o Sarajevu, nadamo se pobjedi"

M. Maksimović

Sjećanje na meč Sarajeva i Zrinjskog od prije godinu na koševskom stadionu probudilo je lijepu emociju kod Vinka Marinovića. 

Od te večeri (Zrinjski trijumfovao 0:1) Plemići su postali ozbiljan takmac u utrci za naslov prvaka koji su sedam mjeseci kasnije i osvojili. Pogodio je Aleksandar Radulović za pobjedu, a Marinović se nada da će se sličan scenario ponoviti i ovog puta, s tim što u timu više nema lanjskog junaka koji danas nosi dres Metalleghea.

“Pokušat ćemo pobijedti. Naravno, od nedjelje smo mislima na Koševu jer smo nastavili s istom praksom koja se u prošloj sezoni pokazala kao ispravna, a to je da razmišljamo samo od utakmice do utakmice. Sarajevo je trenutno jedina preokupacija i ja čvrsto vjerujem da i ta priča može biti priča sa sretnim krajem. Prošlu sezonu smo završili sa stilom, na početku nove smo nastavili u tom ritmu, a nastavku pozitivne serije nadamo se i u Sarajevu”, rekao je Marinović za SportSport.ba.

O predstojećem protivniku očekivano je govorio biranim riječima, navodeći kao prednost Zrinjskog to što aktualni prvak nije mijenjao tim u odnosu na prošlu sezonu u mjeri u kojoj su to uradili u Sarajevu. Mali hendikep svakako je neigranje Matije Kataneca koji je u prvom kolu isključen, a Marinović još uvijek nije odlučio ko će ga zamijeniti na Koševu. Potvrdio je da će u kombinaciji za meč sigurno biti i oporavljeni Danijel Graovac.

“On već skoro mjesec radi s ostatkom tima i nije isključeno da zaigra, iako ne bih otkrivao ko će popuniti mjesto na kojemu je igrao Katanec”, dodao je.

Zrinjski je početkom sedmice dobio pojačanje u veznom redu. Riječ je o doskorašnjem fudbaleru Širokog Brijega Mati Peharu koji je dogovorio saradnju i priključio se treninzima, dok bi se u narednim danima trebao ozvaničiti i dolazak Tonija Jovića.

“Jović je zanimljiv igrač koji može biti dobra perspektiva s obzirom na talenat i kvalitet. U ovom trenutku ne bi bio konkurentan jer je iza njega period dugog oporavka, što ne znači da nije dobro došao. O Peharu se manje-više zna sve. On je kvalitetan fudbaler koji može biti od koristi u veznom redu. Popunili smo tim kvalitetnim igračima i očekivanja do kraja su velika”, rekao je Marinović.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.