Pripremni meč pred početak Olimpijade

Hrvatska na krilima Šarića savladala Francusku

Endin Čaušević

Izabranici Ace Petrovića sinoć su ostvarili pobjedu protiv Francuse sa rezulutatom 76:70.

Košarkaši Hrvatske su nakon ubjedljivog poraza od Argentine sinoć ostvarili pobjedu protiv Francuske na turniru "Super 4" u argentinskoj Cordobi. Izabranici Ace Petrovića odlično su otvorili meč, te su prvu dionicu dobili sa 26:16.

Istim tempom nastavili su i u drugoj četvrtini koju su dobili sa 15:11, te je sada jasno da su igrom u prvom poluvremenu stigli do pobjede. Francuzi su u drugom dijelu pokušali da dođu u egal, obje četvrtine su dobili, ali to nije bilo dovoljno na kraju da izbjegnu poraz.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bio je Dario Šarić koji je postigao 18 poena, te je upisao osam skokova i šest asistencija. U selekciji Francuske istakao se Nando De Colo sa 20 poena.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.