Kadetski turnir u Foči

Zvezdi peto, Mariboru sedmo mjesto

Fudbaleri Crvene Zvezde zauzeli su peto, dok su fudbaleri Maribora zauzeli sedmo mjesto na 12. međunarodnom kadetskom turniru "Footbal friends" koji se ovog vikenda održava u Foči.

Domaća Sutjeska je prokockala svoju šansu u meču za 7. mjesto i praktično od gotovog napravila veresiju. Fočaci su vodili sa 2:1, ali su nespretno primili dva gola za svega tri minuta i Slovenci su na kraju slavili rezultatom 3:2.

Dvostruki osvajač turnira, podgorička Budućnost nesretno je poražena i u meču za 5. mjesto. Slavila je Crvena Zvezda sa 6:5 tek nakon izvođenja penala, a  regularni dio meča završen je bez golova - 0:0

U utakmici za treće mjesto danas će snage odmjeriti Partizan i Steaua, dok će se za naslov najboljeg na 12. "Football friends"-u boriti Željezničar i Rijeka.

SUTJESKA - MARIBOR  2:3 (1:1)

Strijelci: Šlamberger u 6., Frešer u 57., Horvat u 60. minutu (Maribor), Danilović u 29. i Sekulić u 49. minutu (Sutjeska).

SUTJESKA: Ostojić, Jojić, P. Mićević, A. Mićević (Kovačević), Lazarević, Danilović, Ivanović, Perišić (Prodanović), Koprivica, Sekulić, Mojović ( Kulić).

MARIBOR: Jurca, Lovernjak, Pirtovšek, Džankić, Očko, Grajfoner ( Simonič ), Maher, Kotnik (Frešer), Šlamberger, Horvat, Mutavčić (Kolmanić).

CRVENA ZVEZDA - BUDUĆNOST 0:0 penalima 6:5

CRVENA ZVEZDA: Milović, Tomac, Puzić, Rakić, Račić (Živojinović), Vukmanović, Nikolić, Krstić (Sićević), Petrović, Tomašević, Milunović.

BUDUĆNOST: Vukašinović (Radusinović), Stjepović, Tuci (K. Dimoša), Bakrač, Šušić, Milačić (F. Vukčević), Terzić (Dragović), Barjaktarević, Roganović, Bakić, I. Vukčević (J. Dimoša).

Piše: Maja Kostović

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.