Sa Pecare uzvratili ka Bilinom polju

Predsjednik Širokog odgovorio na optužbe iz Zenice

Mijo Jelić: Jelića je delegirao savez, a ne ja?!

«Sudca Marinka Jelića za subotnju utakmicu 27. kola Premijer lige BiH, između Laktaša i Čelika delegirali su ljudi iz Sudačke organizacije NS/FS BiH, a ja nemam ništa s tim», rekao je Zlatan Mijo Jelić, predsjednik NK Široki Brijeg.

Sa Bilinog polja, Jelića su optužili, a kako je pisao www.SportSport.ba u srijedu, da «mutnim radnjama sa sudijama želi Čelik izbaciti iz igre za plasman u Evropu». Istakli su i kako je «sudija Marinko Jelić bliski rođak predsjednika Širokobriježana, te kako ga on sa nalogodavcima iz saveza šalje u Laktaše da Čelik ne pobjedi».

«To je smiješno! Niti ja, niti NK Široki Brijeg nemamo ništa sa tim. Pitam ja ljude u Čeliku, kako je nama u prošlom kolu u Orašju mogao suditi Siniša Zrnić, sudac iz Zenice? Nismo se bunili, a oni se bune. Ma, svima u bh. nogometu jasno je da Čelik silom želi stići do plasmana u Europu. Nakon utakmica na Bilinom polju žalili su se mnogi klubovi, kako na ponašanje domaćina, tako i suđenje. Posljednji primjer je Sloboda u prošlome kolu. Da vidimo, ko se to žalio poslije mečeva na Pecari? Činjenice, sve govore, i iz svega navedenog jasno je svakom normalnom čovjeku, tko muti, a tko igra pošteno», istakao je Jelić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.