Foto: EPA

Rukometni turnir na Olimpijskim igrama

Njemačka dobila Poljsku, Danska lako slavila protiv Tunisa

S. Bošković

Reprezentacije Danske i Njemačke ubilježile su pobjede u drugom kolu rukometnog turnira na Olimpijskim igrama u Riju. 

Danska je u susretu grupe A veoma lagano savladala Tunis rezultatom 32:21 (17:10, 13:14). Danci su dominirali tijekom čitavog susreta i niti jednog trenutka njihova pobjeda nije došla u pitanje. Pitanje pobjednika bilo je riješeno već na poluvremenu kad su Danci vodili sa sedam golova prednosti, a u drugom poluvremenu ta prednost je rasla i do deset golova razlike. 

Mortensen i Svan su za Dansku postigli sedam golova, dok je Jallouz bio najraspoloženiji kod Tunisa s pet postignutih golova. 

Njemačka je u susretu grupe B u odličnom meču bila bolja od Poljske s rezultatom 32:29. Prvo poluvrijeme počelo je igrom gol za gol, da bi Njemačka povela s 8:5 i do kraja poluvremena su tu prednost održavali.

Na odmor se otišlo rezultatom 16:14 za Nijemce. U drugo poluvrijeme selekcija Njemačke je krenula dosta bolje, te je u određenim trenucima imala i do pet golova prednosti. Do kraja susreta Poljska je uspjela smanjiti poraz na tri gola razlike. 

Gensheimer i Wiede su za Njemačku postigli pet golova, dok je Bielecki osam puta tresao mrežu njemačkog golmana. 

Rukometni turnir u Riju na Olimpijskim igrama: 

Grupa A: Njemačka-Poljska 32:29 (16:14, 16:15)

Grupa B: Tunis-Danska 23:31 (10:17, 13:14)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.