Drugo kolo olimpijskog turnira

Argentina bolja od Hrvatske

Košarkaši Hrvatske su na startu Igara napravili veliko iznenađenje trijumfom nad selekcijom Španije, ali takvu igru nisu mogli da ponove u drugom kolu.

Izabranici Ace Petrovića sinoć su poraženi od iskusne ekipe Argentine sa 90:82.

Hrvatska se koliko toliko držala u prvom poluvremenu i na pauzu je otišla sa minusom od šest poena (46:40), da bi u trećoj četvrtini doživjela pravi fijasko i ovaj dio igre izgubila sa 27:14.

Hrvati su u jednom trenutku gubili sa 20 poena prednosti (66:46), međutim, i pored toga imali su šansu da se u potpunosti vrate u meč. Košarkaši Hrvatske su u posljednjem minutu prišli na četiri poena zaostatka (85:81), ali ih je pad koncetracije u završnici skupo koštao.

Luis Scola bio je najbolji pojedinac meča sa 23 poena i 9 skokova. Kod Hrvata treba istaći Darija Šarića, koji je meč okončao sa 19 koševa i 10 uhvaćenih lopti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.