Nakon ispadanja od Srbije

Petrović krivi sudije zbog poraza

Midhat Šljivak

Selektor košarkaške repezentacije Hrvatske Aco Petrović smatra da su sudije odgovorne za poraz od Srbije u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju.

Veliki derbi ove dvije selekcije pripao je Srbiji 86:83, a Petrović smatra da su sudije ključne odluke donijele uz velike greške.

"Crna rupa u našoj igri početkom treće četvrtine kada smo izgubili sedam lopti i dvije odluke sudija na našu štetu u posljednjih 30 sekundi na tri poena zaostatka odlučile su pobjednika. Radi se o nepostojećem prekršaju nad Raduljicom i nesportskoj grešci Jokića, koja nije svirana. To su četiri bacanja za nas i pobjeda. Ipak, čestitam Srbiji na pobjedi i ponosni smo na naš nastup u Riju", rekao je Petrović.

Hrvatska je tako završila svoj put u Riju, a Srbija će se za finale boriti protiv Australije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.